Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв размер зимни гуми 14ки е препоръчително да сложа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какъв размер зимни гуми 14ки е препоръчително да сложа

Колеги тъй като си имам железните 14ки и мисля да карам с тях зимата ше ме светнете ли какъв размер требе да са..........
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

По-високи според мен....
    Зимата няма скорости, но има бразди и ледени буци...
    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
    GSM: 0888 520 600

Comment

Първоначално публикувано от Grigor
      По-високи според мен....
      Даде тесни и високи ама какъв е точния размер и дали го има по книжка и т.н.

Comment

Първоначално публикувано от MONI
        Първоначално публикувано от Grigor
        По-високи според мен....
        Даде тесни и високи ама какъв е точния размер и дали го има по книжка и т.н.
        аз карам зимата с 185/60/15 което прави 603 мм общ диаметър

за 14ки имаш варианти със 185/65/14 596 мм или 185/70/14 - 615мм
        аз мисля че по удачни са по-високите....
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Еми да , освен че е по-висока и по-трудно превърта гумите

Comment

185-70-14 не ти ги препоръчвам че минават на милиметри от подкалниците и като се събере много сняг лед и гадости трие много грубо. Ако си с нормално висока кола слагай 175-70 14 и ще си като джип но пък на дълъг път с високи скорости ще леко по нестабилна но за зимата и твойта кола според мен това е най удачният вариант

Comment

На този сайт има калкулатор за пресмятане на размерите. Може да пресметнеш какви гуми да сложиш.
              Принципно е най-добре да се спазват размерите предписани от завода, независимо дали става въпрос за зимни или летни гуми, но ако си решил да слагаш по-малък размер, 175/65/14 почти няма да дава отклонение в скоростомера.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

И аз мисля , че 175*65*14 е добър размер за зимна гума .Аз миналата зима се пробвах с такива. Иначе размера 185*60*14 е добър , но съм забелязал че гумите с такъв размер не са абсолютно зимни.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Еми то си пише в книжката...като се видим на срещата - оп книжката и спора е излишен.
                  www.facebook.com/workshox

Comment

То в моята книжка пише 185*60*14, каквито саи моите гуми, ама за зимата мисля да сложа 175*70*14, но ще видиме, че в Банкя си е направо за
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                    Opel Astra J GTC

Comment

Ама точно тва е че в книжката не пише за зимни гуми..............и си мисля че 185 за зимна гума точно за 145 е малко голяма..............но ще видим.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                        185-70-14 не ти ги препоръчвам че минават на милиметри от подкалниците и като се събере много сняг лед и гадости трие много грубо. Ако си с нормално висока кола слагай 175-70 14 и ще си като джип но пък на дълъг път с високи скорости ще леко по нестабилна но за зимата и твойта кола според мен това е най удачният вариант
                        И аз мисля 4е 175 70/14 е най добрия вариянт за нормално ока4ване
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Иба фф маа му как ги събирате тез спирачни апарати у 14-ка джанта бре толко ли са малки

Сигурни ли сте че ви дават оригинално 14-ки
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                            Иба фф маа му как ги събирате тез спирачни апарати у 14-ка джанта бре толко ли са малки

E те затова трябва да си вземам 15-ки джанти -железни и зимни гуми-не моем да съберем спирачните апарати ама на другите им се събират - май само за мойта и QV-та не става 14-ки
                            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                              Първоначално публикувано от Bobo

E те затова трябва да си вземам 15-ки джанти -железни и зимни гуми-не моем да съберем спирачните апарати ама на другите им се събират - май само за мойта и QV-та не става 14-ки
                              Ми те на 1.4 и 1.6 са 257 и 14 става аз мислех че и на 1.8 е 257 ама май си е 284 или поне на бат ви Вас са такива а ку ве-то за 14 не става сигура

Comment

Working...
                              X